sunnuntai 15. helmikuuta 2009

C-pentue


C-pentue syntyi vapun kunniaksi 2006 schipperke Stablehills Fortunalle ja Valkohampaan El Tupulle (rip). Pennut syntyivät luonnollisesti 59 vuorokauden kuluttua astutuksesta. Päivänvaloon putkahti kaksi poikaa ja kolme tyttöä. Pentueen syntymäpainojen erot olivat melkoiset vaihdellen 120 ja 180 gr välillä.

Kuukauden iässä pennut pääsivät ensimmäisen kerran ulkoilemaan. Maailma oli ensin suuri ja pelottava, ja kannatti harkita tarkkaan ennen boksista ulos astumista. Mutta toisella harjoituskerralla jo alkoi näyttää siltä, että "the world is not enough", ja ainakaan ei big enough! Mieluisimpia ulkoleikkejä: raparperin lehtien alla vaaniminen sekä sadevesikourun valtaaminen.

Neljä pennuista peri isältään "tuoksupennun" ominaisuuden. Pennun otsassa on kohta, josta erittyy miellyttävää tuoksua. Kuvailisin sitä myskin ja jasmiinin sekoitukseksi. Tuoksu tuntuu erityisen selvästi pennulla, koska koira erittää tuoksua ollessaan mielissään - ja sehän on terveen pennun normaali olotila!

Pennuille on todella hyödyllistä päästä ulos epätasaiselle alustalle, joka on toisaalta täynnä virikkeitä. Ne kehittyvät nopeammin niin fyysisesti kuin psyykkisesti.