maanantai 21. kesäkuuta 2010

E-pentueen isä


Kuvassa Bilgepump's Fendari pentujaan tsekkaamassa - vielä ei tiennyt Sipi, että pian on yksi jälkikasvusta omana ilona ja opetettavana!
Eläinlääkärikäynti meni hyvin, kaikkien urosten kivekset olivat laskeutuneet, ja sirut menivät paikolleen. Bayvantic-punkkikarkoitetta saa reseptittä, ja se sopii myös pennuille. Punkkihäätö on tärkeää pitää kunnossa erityisesti alueilla, joilla punkit kantavat tauteja, sekä koiranäyttelyissä. Kannattaa muistaa, että vaikka punkkikarkoitteet vaikuttavat turhilta myrkyiltä, suojaavat ne suurilta harmeilta. Luonnonmukaiset yrttipannat ehkä vaikuttavat koiralle pienemmältä pahalta, mutta niiden tehoa ei ole todistettu - paremminkin käyttökokemukset viittaavat vahvasti niiden tehottomuuteen.
Hannes Lohen koirageenitutkimukseen http://www.koirangeenit.fi/ ei saatu sentään verinäytteitä annettua, siihen pennut ovat vielä liian pieniä. Toivottavasti kaikki uudet kodit hoitavat asian - kannustan tähän osallistumalla kuluihin. On myös tärkeää, että koirien terveystiedot pidetään ajan tasalla sen jälkeen, kun verinäyte saatelomakkeineen on toimitettu tutkimukseen ihan siihen asti, että viimeinen tutkimukseen toimitettava tieto on koiran kuolinpäivä ja -syy.
Olkoon se päivä kaukana ja pysyköön lomakkeiden sairauskentät mahdollisimman tyhjinä!